سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فنی مهندسی

کوالالامپور - دفتر منطقه‌ای خبرگزاری مهر در جنوب شرق آسیا: مسجد "تانکو میزان زین العابدین" معروف به مسجد آهنی دومین مسجد بزرگ شهر پوتراجایا بعد از مسجد پوترا است.

 

 

 

 

منبع: سایت        www.elmofan.ir

به گزارش خبرنگار مهر در کوالالامپور، این مسجد که در روبروی عدالتخانه این شهر بنا شده ساخت آن سال 2004 شروع و بعد از نوسازی و ساخت بناهای جانبی در سال 2009 بطور کامل به بهره برداری رسید و سرانجام در 11 ژوئن امسال بطور رسمی افتتاح شد.

 

مسجد آهنی مالزی؛ تلفیقی از سنت و مدرنیته

 

هزینه ساخت این مسجد 208 میلیون رینگت (معادل 67 میلیون دلار) بوده که پذیرای بیش از 20 هزار نمازگزار است.



در طراحی معماری این مسجد بر سه مفهوم باد، سادگی و شفافیت تأکید و از 6 هزار تن فولاد که 70 درصد مصالح ساخت این مسجد را در بر می گیرد استفاده شده است .

 

مسجد آهنی مالزی؛ تلفیقی از سنت و مدرنیته

 

از ویژگی های منحصر به فرد مسجد آهنی می توان به سیستم تهویه آن اشاره کرد که بدون وجود پنکه و یا کولر هوای مطبوع را  به داخل مسجد هدایت می کند. از این سیستم قبلا در ورزشگاه سانتیاگو و نیز کتابخانه ملی فرانسه در پاریس نیز استفاده  شده است .

 

مسجد آهنی مالزی؛ تلفیقی از سنت و مدرنیته

 

در سر در این مسجد با استفاده از شیشه و سیمان ساختار معماری زیبایی پدید آمده که نمایی خیره کننده را به مسجد می دهد .



محراب این مسجد مزین به آیات قران از سوره های بقره و آل عمران و به خط زیبای نسخ است که بر روی شیشه های بلند و یکپارچه استفاده شده، گویی این آیات در اطراف محراب شناور هستند و زیبایی شبستان مسجد را دوچندان کرده است .

 

مسجد آهنی مالزی؛ تلفیقی از سنت و مدرنیته

 

در بیرون شبستان  نیز با تعبیه لبه هایی در امتداد سقف شبستان به طول 40 فوت محل مناسبی برای نمازگزاران خارج از شبستان بوجود آمده تا از گزند باران های شدید در امان باشند.



این مسجد به عنوان جدیدترین جاذبه توریستی در شهر پوتراجایا و عبادتگاه شهروندان پوتراجایا که بیشتر آنها مسلمان هستند، شناخته شده است .

 

مسجد آهنی مالزی؛ تلفیقی از سنت و مدرنیته

 

پوتراجایا پایتخت اداری مالزی است که در 30 کیلومتری کوالالامپور واقع شده است .

 


نوشته شده در جمعه 89/9/19ساعت 12:8 عصر توسط مهندس محمد عباسی نظرات ( ) |


Design By : Pichak